PM 2019

Tävlingsdag och starttid

Söndag 13:e januari. Start kl 11.00 samtliga klasser.

Bansträckning

Följ anvisningar. 42 km 4 varv, 21 km 2 varv 1 km 1 varv.

Bansträckning

Spårdragning:

Vi kommer under kväll/natt preparera spåren, tidpunkt beroende på eventuell nederbörd. Banan kommer ha två klassiska spår tryckta av pistmaskinen. Samt fler spår vis start.

Start- och målplats

Långberget skidstadion.

Parkering

Vid skidstadion eller i nära anslutning, följ anvisningar på plats. Det är absolut förbjudet att parkera framför stugor.

Teknik

Masstart klassiskt. Överträdelser filmas/dokumenteras. Protesttid: 1 h efter första målgång.

Spurtpris

Förste åkare vid varvning (21 km) tilldelas ett hederspris värde ca 3000 SEK från Skimateria.

Licens/ tävlingsregler

Åkare i tävlingsklass skall vara medlem i förening ansluten till SSF och är ansvarig för att följa de regler som det nationella förbundet har meddelat. Notera maxgräns gällande stavlängd (83 % av kroppslängd ink pjäxor). Stickkontroller kommer att genomföras. Möjlighet att kontrollera sina stavar innan start finns på skidstadion.

Sista anmälningsdag

Anmälan är öppen till senast 1 h före start på tävlingsdagen i mån av plats. Notera prisintervall i inbjudan. Anmälan görs online.

Nummerlappar

Hämtas ut 18.00-21.00 på lördag eller på tävlingsdagen från kl 08,00 vid tävlingsexpedition, den ligger brevid damernas omklädningsrum. Nr lappar behöver inte lämnas tillbaka.

Startled/seedning

Seedning sker kl 21.00 idag fredag. Alla får ett sms med startled samt annan info under lördag fm. Utgångspunkt är att man står i det led man angett vid anmälan.

5 startled finns. Läs kriterier under fliken ”inbjudan”. Startnummer 1-25 har egna platser i led 0. Startnummer 1-71 tillhör Led 0. Övriga startnummer har ingen inbördes ranking eller betydelse. Alla damer i elitledet står gemensamt på samma plats oavsett startnummer. Man står i det startled man angav vid anmälan om inget annat anges. Insläpp i startfållorna sker från kl 08,00 och Nr lapp måste uppvisas! Det är tillåtet att lägga in träningsskidor först som sedan byts ut. Var god att respektera tid för insläpp.

Vätske/energi kontroller

Finns vid varvning, 10,5, 21, 31,5 samt mål. Sportdryck, vatten och bullar serveras vid varvning samt mål. Gultenfritt alternativ finns men ska efterfrågas.

Stavservice

Finns vid start samt varvning. Markerat med Skistart.com beachflagga.

Service/langning

Är tillåtet överallt med undantag från stadion. Använt sunt förnuft och servicepersonen måste alltid stå still vid langning och absolut inte mellan spåren.

Dusch/Ombyte

I direkt anslutning till skidstadion. Då det är högtryck på duschen så kommer det tyvärr vara begränsade dusch möjligheter då vamvattnet är begränsat i servicebyggnaden. Vi ber er om att visa hänsyn och vara sparsamma med varmvattnet. Vi ber om ursäkt på förhand till detta. Ingen 5 krona behövs för duschen. Vi rekommenderar att ni som har kort resväg enbart byter om till torrt ombyte.

Toaletter

5 st finns inne i dusch/ombyte på skidstadion. Omklädningsrum, Cafe ripan, vandrarhemmet.

Mat

Cafe ripan samt hotellet serverar lunch. Hotellet har förlängt lunchen till 16.00 på söndag.

Prisutdelning

Direkt vid målgång, löpande prisutdelning allt efter som klasserna går imål.

Utcheckning

Den finns möjligheter till sen utcheckning på vissa boenden, ta kontakt med hotellet för att kolla möjligheterna för just ert boende.

Priser

Penningpriser till de tre första i Herrar och Damer Elit. Nyttopriser till 4, 5, 6:e plats. Nyttopriser för 1-3 i Herrar 40, 50, 60 samt Damer 40. Medalj till alla deltagare efter målgång.

Startlistor och resultat

Ligger online under fliken ”startlista/resultat”. Loppet kan följas live via EQ timing under samma flik.

Brutet lopp

Om Du tvingas bryta måste Du meddela funktionär efter spåret.

Information

Tävlingsledare Martin Liljemark

Kontakt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *